Пшоно для риболовлі – інструкція, як і скільки варити пшоно для приготування підгодовування (для лову карася або ляща)
Готуючись до приготування пшона для зимової риболовлі, потрібно пам’ятати про те, що його варять особливим способом, процес вимагає точного дотримання правил.
Перш ніж замішувати підгодовування, необхідно досягти максимальної розсипчастості основного інгредієнта, інакше вся суміш просто заб’є годівницю, а не утворює привабливу для озерних мешканців хмару ласощів.
Новачки в цій справі оцінять інструкції щодо самостійної реалізації задуманого, а досвідчені рибалки почерпнуть багато цікавого для себе. З крупи можна створити не тільки кашу, а й відмінну насадку на гачок, всі подробиці процесу та важливі нюанси слід розбирати послідовно.
Як варити
На першій стадії приготування підгодовування з пшона на рибалку більшість людей ставиться до інгредієнта як до звичайної каші, вони заливають ємність водою і варять суміш, поки маса повністю не вбере рідину.
- Виходить відносно непогано, але для лову різних мешканців водойм подібну набивку найкращою назвати важко.
- При закиданні годівниці грудки погано розчиняються і лежать на дні без особливої користі для клювання, мертвий вантаж у такій ситуації мало чим допомагає.
- Найбільш підходяща така складова виявиться лише для приготування насадки, яка після далекого закидання не спаде з гачка і матиме приємний аромат.
Ідеальна консистенція
Розібратися в питанні, як варити пшоно для риболовлі досить легко, в момент приготування необхідно домогтися того, щоб дрібні фракції в кормі розбивали кашу і утворювали хмару на дні річки або озера, тоді наживка відмінно ховається і випадки клювання почастішають.
>
Для вдалого закидання суміш потрібно сформувати в кому, якщо ця куля виявиться надмірно липкою, то подальшої кормової плями дочекатися не вдасться. Не менш важливий той момент, що частинки, що розлетілися, утримують зграю риб біля снастей, додатково збуджуючи у всіх особин хороший апетит.
Додавання рідини
Щоб зварити правильне пшоно для риболовлі, потрібно вдало розрахувати кількість води на ємність під приготування, яку рибалка відвів для цих цілей. Шляхом численних спроб досвідчені люди прийшли до висновку, що різниця рідини та інгредієнта повинна становити 8 до 1, на одну склянку пшона додають 8 склянок води.
Не потрібно забувати про промивання крупинок, особливо якщо вони запорошені або забруднені, визначити це вийде при візуальному перегляді. Зайве після варіння зливається, суміш використовується як підгодовування, якщо вся липкість повністю не усунулась, не зайвим буде промити кашу під проточною водою.
Рада! Готовий продукт досить швидко може зіпсуватися та підсихає, тому зберігати його необхідно в холодильнику, а сипучі добавки підмішувати виключно на водоймі.
Оптимальний час приготування
Занурювати розсипчасте пшоно для риболовлі в рідину необхідно після того, як вона закипить, після 8 хвилин інгредієнт почне потроху розм’якшуватися, а після 15 хвилин дрібні крупинки починають розкриватися.
Як тільки цей момент почнеться, варіння варто припинити, щоб досягти максимальних результатів на стадії лову мешканців водойм. Обсяг повинен збільшитися в 4 рази, якщо весь процес був проведений правильно, для відділення маси буде потрібний друшляк, з його допомогою впоратися набагато простіше.
Не буде зайвим залишити ємність стікати на кілька хвилин, перемішувати склад не потрібно, щоб передчасно не порушити цілісність маленьких зерен, інакше вони висохнуть.
Існують такі норми, залежно від поставлених планів людини:
- Для зими варіння триває 8-10 хвилин.
- Під фідерний лов 15 хвилин.
- Літній час 10 хвилин.
За процесом слід пильно стежити, особливо коли основний інгредієнт постійно закуповується від різних виробників.
Рекомендація! Помилок вдасться повністю уникнути, якщо вимкнути нагрівальний елемент із ємністю через одну або дві хвилини, як тільки зерна почнуть розкриватися.
Простий рецепт для лову
Подібна каша з пшона для зимової риболовлі замішується тільки на водоймі, оскільки інші добавки можуть надмірно пересушити суміш. Процес досить простий, тому з ним упораються навіть новачки.
Допоміжним елементом послужить покупна продукція, вона додасть родзинку до суміші та максимально посилить апетит риби на дні. Існує кілька нюансів, якщо вологості зварених зерен не вистачає, то в ємність для замішування слід додати трохи води.
Бують і ексцеси, структура стає занадто розсипчастою і погано тримається в годівниці, на цей випадок необхідно запастись невеликою кількістю манної крупи, вона здатна додати клейкості навіть у сирому вигляді.
Дійовий склад
Добитися максимально ефектного клювання після приїзду на озеро досить легко, для цього стане в нагоді саме цей рецепт.
Склад виглядає так:
- Кілограм панірувальних сухарів.
- Обпалений макуху соняшнику.
- Макуха.
- Спеції на вибір, какао-порошок або сухе молоко.
Перед засипанням добавок їх слід ретельно перемішати між собою, щоб уникнути неприємних грудок. Каша підходить для вилову карася, ляща та інших особин із сімейства коропових.
Для фідерного лову
Попередньо відварюється пшоно протягом 15 хвилин, води краще налити трохи більше загальноприйнятих норм.
- Після розкриття зерен почекати одну або дві хвилини та зняти ємність із плити, після чого промити під краном.
- Для повного зняття липкості повторити процес промивання кілька разів, для фідерного лову підгодовування має утворити якомога більшу хмару на дні.
- Після охолодження зберігати інгредієнт у холодильнику, по приїзді на місце потрібно змішати його з печивом «топлене молоко», цей аромат і смак оцінить більшість мешканців річок та озер.
- Позбутися надмірної рихлості вийде за допомогою вівсяного борошна або заздалегідь перемелених пластівців геркулес.
Готовий склад часто виявляється легким для далеких закидів, а витрата здасться занадто великою, у такому разі необхідно підмішати трохи піску або ґрунту.
Фото пшона для риболовлі